Ludomanibehandling hos Majorgården Tjelehuset

Publiceret den 08/09/14 0 Kommentarer

ØFTDer er et stort behov for ludomanibehandling, derfor er det dejligt at vi kan tilbyde det hos Majorgården Tjelehuset. Vi kan se, at gruppen af ludomaner ændrer sig i disse år, vores klienter bliver yngre og yngre, og der kommer også flere kvinder i behandling end tidligere. Desuden kommer der efterhånden også flere med anden etnisk herkomst end dansk i vores behandling.

Ludomanibehandling et koncept i udvikling

Ludomanibehandlingen er alene for ludomaner. Vi udvikler hele tiden vores behandlingskoncept og har i 2014 ændret behandlingen, så den nu begynder med tre indledende samtaler. Det ser klart ud til at give nogle forbedrede behandlingsforløb, som er helt målrettet den enkelte. Ludomanerne har ofte mange problematikker i form af ødelagt/dårlig økonomi, dobbeltdiagnoser eller anden afhængighed, som kan afdækkes ved de indledende samtaler. Endvidere bliver motivation for behandling afdækket.

De fleste behandlingsforløb er ambulante, men der er også mulighed for en kombination af døgn- og dagbehandling, f.eks. der også er andre misbrug inde over. Der er mulighed for individuel terapi, hvis natarbejde, dobbeltdiagnoser, social angst eller andet forhindrer nogen i at indgå i gruppe. Vi anser det for meget vigtigt at møde klienten så bredt som muligt.

Der har længe været et ønske om et internt 12 trins møde, og det er vi derfor begyndt at holde hver anden mandag. Hensigten er at klæde klienterne på til fremadrettet selv at opsøge 12 trins fællesskaberne. I sidste ende oplever vi, at klienterne bliver klædt på til at forbedre deres livskvalitet og finde nye veje ud i livet.

Elementerne i ludomanibehandling

Behandlingen er en blanding af undervisning/foredrag i forhold til afhængighed, gruppeterapi og temadage. Endvidere er der øreakupunktur, NADA, hver tirsdag og torsdag, da det er tydeligt, at det har en gavnlig og beroligende effekt på ludomanerne. Der er også personlige opgaver, som har til formål at få arbejdet med de områder, som kan stå i vejen for klienten for at leve en spillefri tilværelse fremadrettet.

Klienterne er glade for at gå herinde, og der er kærlighed og respekt over for hinanden. Da ludomaner ofte bliver meget isolerede i deres afhængighed, er det vigtigt for dem at blive en del af et fællesskab. Derfor er processerne i gruppen vigtige og gruppedynamikken i højsædet i behandlingen. Tilbagemeldingerne siger også, at gruppeterapien og gruppesamhørigheden var nogle af de vigtigste elementer i behandlingen.

En behandling varer 8 uger – 3 dage om ugen. Såfremt dagbehandling er udelukket, tilbyder vi også aftenbehandling. Ved afslutningen af forløbet, flager vi klienterne ud, og alle får nogle gode ord med på vejen. Den sidste dag i dag/primærbehandlingen er en bevægende dag for alle – både klienter og personale. Ved en af afslutningerne i behandlingen havde en af klienterne bagt disse smukke kager.

kager
Også ludomanibehandlingen følges til dørs af 6 måneders efterbehandling en gang ugentlig også her på Østerbro.

Fællesskab og nye venner

Hen over sommeren har nogle klienter fra efterbehandlingen været over i Fælledparken for at spille fodbold, som sluttede med en kamp mod hinanden. En god måde at se hinanden i andre rammer på og samtidig have det sjovt. Det var herligt at se, klienterne drage omklædte afsted til kamp i Fælledparken.
Lige nu pusles der med at gøre noget tilsvarende med basketball for at opleve fællesskabet på en anden måde og inden for en anden sportsgren. Det er en vigtig del for ludomanernes helbredelse, at de får fokus på holdånd og oplever at det at være sammen om f.eks. en sportsgren kan være et vigtigt element.
Også her afsluttes behandlingen med en smuk og meget rørende Hjertedag. Det er bevægende hver gang at høre klienterne og deres pårørende fortælle om vejen ud af spillet og vejen ud af de dysfunktionelle mønstre, der har ligget i familien.
Vi afslutter arrangementet med Sindsrobønnen og herefter er der kaffe med masser af snak, hygge og gensynsglæde med gamle gruppemedlemmer.

 

Bedste hilsener
Anne-Margrethe
3555 5030

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver aldrig publiceret eller delt med andre. Påkrævede felter er markeret med *