Når ædru alkoholikere mødes

Publiceret den 01/05/14 1 Kommentar

Kilden ved OrelundBehandlingscenter Tjele havde traditionen tro inviteret til det årlige ”speakertræf” i  Laugesens Have ved Videbæk i Jylland.

Det var som sædvanlig en skøn weekend, hvor vi blev forkælet af Jan og Ingeborg med god mad og godt samvær. Nu skal de 2 dog ikke have hele æren af den fantastiske mad. Den stod personalet på Laugesens Have selvfølgelig for, og de havde som sædvanligt anrettet og lavet noget rigtig lækker mad. Det er vores egen skyld, hvis vi tog derfra søndag efter frokost og følte sult.

Det var utrolig dejligt at være sammen og få talt sammen med både nye og gamle ædru alkoholikere på tværs af landsdelene af forskellig køn, alder og kropsvolumen.

Et af højdepunkterne i weekenden var et foredrag med tidligere højskoleforstander Niels Holck, som tog udgangspunkt i emnet ”Glæden ved livet”. Han både læste op af Johannes V. Jensen, H.C. Andersen m.fl. . Vi sang sange med ham fra Højskolesangbogen, og han sang  også selv sange for os.

Han tog udgangspunkt i tekster, der pragtfuldt bekriver de mange nuancer, glæde kan have og  kan opleves på. Han forstod at bringe budskabet videre om, hvor pragtfuldt og delikat, livet kan være, men samtidig formåede han også at få skyggesiden af glæden fremhævet på en måde, så man sætter endnu mere pris på det liv, vi har fået og er varetager af. Jeg sad og blev helt ydmyg over min rolle og de ansvar, jeg har i den verden, jeg lever i og den lille del, jeg udgør i det store hele.

I den halvanden time Niels Holck underholdt os, delte han ud af sin erfaring og oplevelse af livet på godt og ondt. Det er helt klart noget, som jeg vil tage med mig. Niels Holck fik netop formidlet budskabet, som vi også praktiserer i vores program, at vi skal gribe og leve i nuet og ikke lade os tynge ned af dagen i går og bekymringen for morgendagen.

Som jeg følte efter foredraget, kunne de mange ting, som Niels Holck delte med os, betragtes som en pose med bolcher, hvor jeg fremover kan tage gå og sutte og smage på hver enkelt af dem. Lige en lækkerbisken for en ædru alkoholiker.

Som sagt en pragtfuld weekend, som jeg kan leve højt på længe. En kæmpestor tak til Behandlingscenteret Tjele for fortsat at hjælpe mig i min ædruelighed.

De kærligste hilsner Karen Elise

1 kommentar

  1. Mona Vestergaard siger:
    Friday, May 2, 2014 at 11:33am

    Tak for det delte Karen Elise,,,,jeg er fuldstændig enig med dig, det var en pragtfuld weekend som i højeste grad også er med til, at vedligeholde min ædrulighed. Niels Holck’s fortolkning af tiden, gav ligeledes megen refleksion mellem balance og ubalance i vores ædrulighed.

    Skriv svar

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver aldrig publiceret eller delt med andre. Påkrævede felter er markeret med *