Højskoleweekends på Solgården for ædru alkoholikere og pårørende

Publiceret den 24/01/14 0 Kommentarer

Sjagger-SEJ-150210-04Hej, jeg hedder Mona, og jeg er alkoholiker…

For 2 år siden lykkedes det mig, efter sådan ca. 20 år’s druk, at slippe fri af alkoholens favntag… og hvad skulle jeg så stille op med mit nye ædru liv? Det vidste jeg virkelig ikke…jeg var skrækslagen –  skrækslagen ved tanken om at komme hjem…hvad skulle jeg lige sætte i stedet for alkoholen? Jeg følte mig fuldstændig alene, men jeg indså, at mit liv måtte forandres, den samme person drikker som sagt igen. Jeg var nu fuldstændig klar til at gøre, hvad der skulle til for ikke igen at havne i alkoholen arme.

For første gang i mit liv, skulle jeg nu til at være alene, alene med alle de følelser, som livet havde at byde på, på godt og ondt… Jeg skulle nu pludselig  til at vågne op og have kontakt med mig selv, jeg måtte finde mine egne ben og leve et almindeligt liv på livets præmisser og uden min elskede alkohol. Hvem var jeg egentlig?Hvad følte jeg? Hvad havde jeg lyst til? Hvad var mine behov osv. ?

Jeg kom hjem, og jeg valgte helt at koncentrere mig om at få et godt og et ædru liv. Jeg ville være et “ORDENTLIGT” menneske, et menneske som jeg selv kunne lide at være sammen med. Alkohol har jeg totalt fravalgt, det eksisterer overhovedet ikke mere i mit liv.

Jeg lavede ret hurtigt et “skoleskema” en slags dagsorden, som også skulle være relativ nem for mig at følge, så jeg indførte bestemte rutiner i min dagligdag. Bestemte tider at stå op på, bestemte tider for stort set alt, hvad jeg foretager mig. Jeg lever i dag faktisk meget struktureret, da det ellers ville være for let for mit fundament at skride.

Jeg har ydermere deltaget i en del af Tjeles rigtige gode kurser på Solgården, og jeg vil sige, at uanset kursets titel, så har jeg fået noget med hjem, noget som jeg kan bruge i mit nye ædru liv. De af jer, som kan huske, hvilken følelse I havde i maven, når I kom til efterbehandling efter jeres primærbehandling, vil vide hvad jeg taler om.

Hver gang, jeg nærmer mig Solgården, kommer den følelse. Jeg bliver simpelthen bare så glad, jeg føler mig helt høj, radioen går for fulde hammer, og speederen trykkes lidt hårdere.

Selvom jeg ikke kender dem, som måtte deltage, går der ikke fem minutter, førend jeg føler mig hjemme og i godt selskab. Vi snakker, vi griner, vi har det bare så sjovt, og der skal ind imellem en god tovholder til for at holde os på sporet, så vi også når det planlagte emne.  Emnerne er mange og forskellige, men jeg har for hvert kursus fået en større og en bedre indsigt i min ædruelighed og i min afhængighed. Jeg har fået en meget bedre forståelse og indsigt i rigtig mange af livets facetter, og jeg føler, at mit liv dag for dag bliver til det bedre, og at hverdagens udfordringer bliver nemmere at tackle. Men igen – samværet med ligestillede det kan intet slå…

Jeg har hørt nogen sige, at det kan være svært at finde tid og penge til disse kurser. Det er selvfølgelig den enkeltes valg. Prisen kan f.eks være 20 kr. om dagen i en måned, så er den hjemme, og tiden den er ikke at sammenligne med den tid, alkoholen stjal.. ja, det er selvfølgelig et valg.

Selvom du ikke føler dig klar, så kast dig ud i dit nye liv, du vil føle, at du ikke er slet så fastlåst og alene i dit fokus, og det vil give dig et væld af nye muligheder og venner. Jeg selv har ingen valg, for jeg skal aldrig tilbage til det liv, hvorfra jeg kom.

 

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver aldrig publiceret eller delt med andre. Påkrævede felter er markeret med *