Mit liv i gennemtræk

Publiceret den 27/11/13 2 Kommentarer

Der har været megen gennemtræk i mit liv.

Jeg har ikke tænkt nærmere over det. Før nu. Ved et tilfælde kom jeg til at tænke på denne side af mit begivenhedsrige liv.

Jeg har gennem hele mit liv været rigtig god til at åbne nye døre. Ind til større frihed. Til større selvstændighed. Til nye kærlighedseventyr. Nye jobs. Nye tillidshverv. Nye venskaber. Til et bedre liv.

Jeg har til gengæld ikke været god til at lukke døren efter mig. Det gør jeg stort set kun, når jeg forlader mit hjem om morgenen – lukker og låser yderdøren. Men alle døre indendørs står som regel på vid gab.

Uden at tænke over det har mit liv formet sig som en åben dør.

Det er naturligvis godt, når mit liv former sig som en åben dør. Folk er velkomne til at kigge indenfor. Jeg har faktisk ikke noget at skjule. Jeg har ikke nogen skjulte sider. Længere. Gennem de seneste godt 19 år af mit liv har jeg lært, at total åbenhed omkring mit eget liv ikke gør mig svag, men tværtimod giver mig større styrke.

Jeg har endda oplevet, at min åbenhed omkring mit eget livs lyse og skygge sider har givet andre mod til at åbne sig over for andre.

Jeg har lært, at mine problemer har det lige som kakerlakker. De trives kun i mørke og forsvinder lynhurtigt, så snart de kommer frem i lyset.

Det er også vigtigt, at jeg lærer at lukke døre. Døre, der fører til mit gamle liv. Med druk. Med utroskaber. Med hykleri. Døre ind til mine gamle forhold. Lukke døre med tak for alt det gamle – både det gode og det mindre gode

På den måde kan der blive mindre gennemtræk i mit liv.

Lars-Emil, alkoholiker

2 kommentarer

 1. Hans Bisgaard siger:
  Wednesday, November 27, 2013 at 6:37pm

  stærkt gået…

  Skriv svar

 2. Gladys siger:
  Wednesday, November 27, 2013 at 6:56pm

  Kære Lars-Emil,
  Tak fordi du deler dine tanker og refleksioner. Din åbenhed og dine skønne metaforer er til stor inspiration. Jeg vil tænke grundigt over hvordan jeg får lukket de nødvendige døre, så der ikke bliver unødig uro og storm i ‘mit hus’. Jeg vil huske at lukke døre med omtanke med tak. Intet glemmes som bekendt hurtigere en lyden af smækket dør.
  Knus Gladys

  Skriv svar

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver aldrig publiceret eller delt med andre. Påkrævede felter er markeret med *