Ydmyghed en søndag morgen i maj

Publiceret den 27/05/13 0 Kommentarer

Tingene blev pludseligt sat i det rette perspektiv en søndag morgen sidst i maj – livet i fuld udfoldelse i små og ydmyge kår.

Den lille havedam er af ubestemmelig alder, og selvom den er forsøgt renset op, indeholder den stadig en god mængde rådne æbler fra det nærtstående æbletræ og nedfaldne bøgeblade fra den lille lund bag haven. Der er også kommet et lille hul i membranen, så vandet siver langsomt ud. Men intet af dette er en hindring for liv – livligt liv.

Til morgen blev der suppleret med 400 liter frisk vand, og begejstringen kendte ingen ende. Snesevis af haletudser boltrer sig i det frisk-iltede vand, de grådige vandkalve ligger på lur bag de nedfaldne bøgeblade, og skøjteløberne holder konkurrence på overfladen. Nu tror jeg ikke, at frøer går meget op i forældrerollen, men tanken kan man da få, når en stor frø ligger der halvt i vandet halvt op ad en af kantstenene på dammen. Den holder øje, passer på alt det kriblende yngel i vandet.

Åkanderne gemmer sig stadigvæk, men de skal nok komme og fylde den lille dam med deres rosablege, hemmelighedsfulde skønhed.

Så kan man da stå og falde i staver – så mange skabninger, så meget liv og aktivitet, ja jeg fristes til at kalde det livsglæde – under så små og ydmyge forhold. Dér fandt jeg igen min rette størrelse og min ydmyghed en solbesinnet morgen i maj.

 

/Ingeborg

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver aldrig publiceret eller delt med andre. Påkrævede felter er markeret med *