Orelund alkoholbehandling

Publiceret den 22/01/13 0 Kommentarer

De første fem måneder af Orelunds nye liv er nu gået. I januar holdt vi et rigtig positivt personalemøde, hvor alle medarbejderne formelt tog fælles ejerskab til det værdigrundlag, vi har lagt. Vi tilsluttede os kollektivt den grundstruktur, vi har overtaget fra vores jyske storebrødre, og som vi med vores egne nuancer forsøger at tilpasse til vores personalegruppe og til vores sted.

Vi mener at opleve fremskridt på mange fronter. I stort og småt. Fx er der kun fanget fire mus denne vinter, så de brave håndværkere, som stod for renoveringen hen over en lang sommer, har også lukket huller og tætnet det gamle gods for os.

I skrivende stund matcher naturen omkring os perfekt de hvide mure omkring den lille herregård. Sneen dækker parken og gårdspladsen, og vi ligger som en lille lysende oase i vintermørket. ”Lille Mørkeberg” hed godset i gamle dage. Det brændte ned og blev i 1871 genopbygget og omdøbt til ”Orelund”. Navnet er en kobling mellem ”et øde stykke land” og ”en mindre skov”, hvorfor Orelund må siges at betyde ”en uopdyrket lysning i skoven”.

Denne sproghistoriske pointe er selvfølgelig opløftende i forhold til stedets oprindelige dystre navn og også sammenholdt med Orelunds ubarmhjertige postadresse: Skamstrupvej 13, Mørkøv.

Heldigvis er der så også det skønne vibe-skjold over hoveddøren, der lover lysere tider for alle, der går ind og ud under det. Alt i alt slet ikke så tosset en symbolik, vores formål med Orelund alkoholbehandling taget i betragtning: At inspirere til en ny livshistorie for de mennesker, der søger ud til os.

 

Michael Falch

 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver aldrig publiceret eller delt med andre. Påkrævede felter er markeret med *