Højskoleweekends for ædru alkoholikere og pårørende.

Publiceret den 03/06/12 2 Kommentarer

Højskoleweekends foråret 2012

Jeg har haft et dejligt forår, og jeg er glad og lykkelig for at have deltaget i 3 af de højskoleweekends for ædru alkoholikere og pårørende, der er blevet afholdt dette forår.

Jeg har deltaget i ”Ædru – og hvad så”, ”Accept og tilgivelse” og  ”At tage ansvar”. Kurserne afholdes på Tjeles kursusejendom,  Solgården,  og dette kursuscenter ligger i smukke, naturskønne omgivelser helt ude på landet i nærheden af Hobro.  Det er de perfekte rammer til ro, fordybelse, samvær og hygge med ligesindede.

Vi starter på kurserne om fredagen sidst på eftermiddagen og slutter søndag efter frokost. Ved ankomst bliver vi modtaget af 2 frivillige, som tager imod os, byder os velkommen og viser os vores værelser. De frivillige er tovholdere gennem hele kurset, så en stor tak til Ivan, Annette Z.,  Kim, Jette, Anders og Ludvig. Tak fordi I er så engagerede i arbejdet og så positivt bidrager til, at disse højskoleweekends er noget helt særligt.

Fredag aften præsenterer vi os og fortæller lidt om os selv, og snart føler vi det givende og gode fællesskab. Så går snakken, og klokken kan godt blive mange, inden vi går til ro.

Lørdag formiddag er der indlæg fra en ansat på Tjele, og på disse 3 kurser var det Ingeborg, Marianne og Troels, der talte over det emne, kurset omfattede. Herefter blev emnerne drøftet dels i plenum og dels i grupper.

Der bliver lyttet, og der bliver talt, der bliver grædt og der bliver leet. Følelser er en helt naturlig del af det at arbejdet med sig selv, hvad enten man er afhængig eller medafhængig, og det er dejligt at møde umiddelbar forståelse og empati hos de øvrige deltagere. Vi har jo alle en historie med os, og det er så givende og dejligt at kunne dele erfaring med hinanden.

Der bliver også holdt lysmøder og speak, der bliver mediteret, og der bliver motioneret på en rask gåtur i den smukke natur.

Jeg bruger disse højskoleweekends for ædru alkoholikere og pårørende til at lade op og have 2 intensive døgn med ligesindede og få indsigt og viden til at have et fortsat godt liv.

Jeg har da også meldt mig til Sommerhøjskolen, som er 4 dage i slutningen af juni måned. – Og det glæder jeg mig også rigtigt meget til.

Ellen K.

2 kommentarer

 1. Lisbeth R siger:
  Friday, July 6, 2012 at 8:02pm

  Sommerhøjskole på Solgråden uge 26.
  Tema “skyld og skam, samt medition og fordybelse/retræte.

  Efter mere end 8 års ædruelighed fik jeg mig en rigtig slem nedtur, hvor jeg mistede livslysten og ikke ved hjælp af fælleskabet eller mit netværk kunne komme op igen. Jeg besluttede i samråd med min læge at få medicin i en periode for at komme ovenpå igen. Og samtidig så jeg dette kursus på fb. som sendt fra min højere magt.

  Det blev nogle fantastisk dejlige og bevægede dage, hvor jeg fik set på mig selv, og alt det jeg ikke havde fået sagt eller gjort. To fantaskiske kvinder, Alice og Kirsten bar kurset, og alle deltagere 8 kvinder og 2 mænd gjorde deres til at jeg rejse hjem med en dejligt følelse af, at jeg nok skulle komme videre i mit liv,ædru. Jeg er så taknemmelig for, at jeg fik muligheden for at modtage og give i dette forum. Omgivelserne gjorde sit til, at det blev healende for mig.
  Jeg havde så tilbudt mig som frivillig i uge 27 nogle dage, og der fik jeg så en helt anden vinkel på sygdommen og dens magt. Det var meget givende, og jeg mødte en masse dejlige forældre og børn.Tovholderen Ann Kathe har gjort et fantastisk arbejde, og hun er en ildsjæl og en helt fantastisk, givende kvinde, som jeg sætter stor pris på lige så vel som de andre frivillige.
  Jeg glæde mig til at deltage i kurser igen i Tjele regi, også som frivillig.

  Jeg vil være ædru i 24 timer til.

  Knus og kærlige ædru tanker

  Lisbeth

  Skriv svar

 2. Ann Kathe Kristensen siger:
  Friday, July 20, 2012 at 8:49am

  Min kære Lisbeth,

  Du er sådan et fantastisk menneske! Alle der er i din nærhed er simpelthen velsignet med glæde og varme og herlig humor fra dig!

  De kærligeste hilsner,

  Ann Kathe

  Skriv svar

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver aldrig publiceret eller delt med andre. Påkrævede felter er markeret med *