Ædruelighed i den virkelige verden (1)

Publiceret den 15/03/12 1 Kommentar

 

Ophold på HOLMEHUS

I begyndelsen følte jeg, at jeg spildte tiden, og jeg tænkte ”hvad får jeg tiden til at gå med her?”.

Jeg efterlyste mere aktivitet, men langsomt forstod jeg, at det netop var hensigten med opholdet, at jeg selv måtte finde mine ben, og leve et almindeligt liv på egne præmisser og uden alkohol.
Efter et stykke tid følte jeg, at jeg var flyttet ind – det var her jeg boede lige nu, og jeg betragtede det ikke længere som et sted, som jeg snarest muligt skulle væk fra.
På den anden side kunne jeg frit rejse herfra, når og som jeg ville, men jeg havde lovet mig selv, at få dagligdagen til at fungere på HOLMEHUS sådan som den skulle fungere i ædruelighed, når jeg igen skulle flytte hjem, og derfor fandt jeg det bedst for mig at blive på stedet mest muligt.

De daglige rutiner

Der afholdes morgenmøde hver dag. Desuden afholdes 2 ugentlige undervisninger, hvor dagsordenen i højere grad er tilegnet beboernes behov, og den tager sigte på at drøfte og fastslå, hvordan ædrueligheden opretholdes, når opholdet er tilendebragt.
Disse møder ledes af behandlere, som nårsomhelst står til rådighed med individuel rådgivning, samtaler m.m.
Det er frivilligt at deltage i undervisning og møder, men for mig var det vigtigt at deltage, fordi emnerne er mere nuancerede og intense end på centrene, hvor deltagerne har vidt forskellig baggrund og tidshorisont, og hvor undervisningen foregår på det mere teoretiske plan i den hensigt, at skabe den værktøjskasse som den afhængige har brug for i sit fremtidige liv.

Efterhånden kunne jeg mærke, at friheden, møderne på HOLMEHUS samt externe AA-møder kunne hjælpe mig med at vende tilbage til det ædruelige liv.
Jeg kunne selv bestemme, hvordan dagene skulle anvendes. Jeg kunne have valgt at koncentrere og involvere mig i andre ting og mennesker udenfor HOLMEHUS, men det ville for mig være forstyrrende, og jeg valgte helt at koncentrere mig om min behandling internt. Min dagligdag på HOLMEHUS gik efter nogenlunde bestemte rutiner og ritualer og blev suppleret med AA-møder 2 – 3 gange om ugen.

Det betyder ikke, at jeg ikke havde kontakt med familie og venner, men kontakten foregik stort set udelukkende via mail og telefon, men derudover havde jeg jævnligt besøg.

1 kommentar

  1. Mai lind Nielsen siger:
    Monday, May 14, 2012 at 10:15pm

    Jeg har været i et hash og alkoholmisbrug og har lavet en blog om det at komme ud og leve uden et misbrug… kan findes her http://maylind.blogspot.com/

    Skriv svar

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver aldrig publiceret eller delt med andre. Påkrævede felter er markeret med *