Alkoholikere og medafhængige på ferielejr

Publiceret den 24/02/12 0 Kommentarer

Foreningen Tjeles Venner fik sidste år støtte fra Tips-og Lottomidlerne til at afholde Projekt Aktiv Ferie for enlige ædru alkoholikere eller medafhængige med børn.

En lille gruppe børn og voksne tilbragte i uge 7 vinterferie på Solgården. Der var aktiviteter, undervisning, snak og masser af leg. Der kunne sikkert fortælles rigtig mange historier fra ugen om små sjove oplevelser undervejs. Her kommer bare en lille beretning.

….og sådan gik ugen

Alle mennesker har kreative evner, og fællesskab om et kreativt projekt er en god måde at blive rystet sammen på. Søndag blev der malet og tegnet under kyndig instruktion af Jan, der er uddannet på Kunstakademiet. Der var en lille fernisering, og de fleste af resultaterne har kunnet ses i fællesrummet hele ugen. Fine souvenirs at tage med hjem ved ugens afslutning.

Nu var det jo vinterferie, og ungerne kunne glæde sig over, at der var lige tilstrækkeligt med sne til både at kælke lidt, men også til at tumle sig i sneen og komme ind med røde kinder. Det var børn med stor energi, der var med, så det var godt, at det også var vejr til at bruge nogle kræfter udendørs.

Randers Regnskov er altid et besøg værd og noget, der interesserer både store og små. Ferieugens indledtes med udflugt til regnskoven en kold februardag. Inden døre i Randers er det ikke noget problem at holde varmen og efter grundige studier af tropiske dyr og planter blev madpakken nydt i det særlige madpakkeområde.

Mens de voksne havde undervisning om at være barn af alkoholiker, var børnene og de frivillige i svømmehal i Viborg. De frivillige fik deres sag for. Det var en sæk lopper, de var kommet i byen med, og ikke alle børnene var vant til at være i svømmehal., men med bælte og svømmevinger gik det fint.

Onsdag var aktiviteten en lille rejse tilbage i tiden til, da farmor var ung. Måske var det mere de voksnes farmor, da det kom til stykket. Men det var en spændende rundvisning på Gasmuseet i Hobro med særudstillingen om farmor. Måske tænker man ikke lige på madpakker og saftevand i februar, men heldigvis har mange museet faciliteter til at gæsterne kan nyde medbragt mad. Det gjaldt også på Gasmuseet.

Amerikanerdag torsdag. Og for hvem der ikke lige ved, hvad en amerikanerdag er, så er det en dag, hvor man ser film, spiser burgere og popcorn. Og det var helt efter programmet. Birgit lavede burgere med børnene, de blev spist, der blev set film og spist popcorn, så det var en lyst.
Efter at have siddet ved skærmen var det tid til en rigtig god gang bevægelse – Zumba® og sjov med Christina, som er uddannet instruktør. Det var sjovt, gav sved på panden og var både sværere og hårdere, end mændene havde regnet med.

…og en dag er det slut

Sådan en uge går hurtigt. Da pengene blev søgt ved Tips-og Lottomidlerne, så alle sommer, tur til stranden og grill for deres indre øje. Det kan man jo ikke i februar, og hvad gør man så? Man taget til saltbadet i Mariager. Dejlig varmt vand, på grund af det høje saltindhold kan man flyde – det var virkelig en wellness-oplevelse for alle.

Selvom grillen stod stille sluttede den sidste aften med den festmiddag, som deltagerne havde ønsket sig – tortillas med fyld og pandekager med is.

Lørdag skulle der pakkes og gøres rent, og så var det farvel efter en aktiv og begivenhedsrig uge.

 Hurra for de frivillige ædru alkoholikere og medafhængige

Hele ugen blev på forbilledlig vis kædet sammen af et antal frivillige – ædru alkoholikere og medafhængige, der alle gjorde et kæmpe stykke arbejde. Uden deres medvirken ville det ikke være muligt at afvikle sådan et projekt. Engagement og godt humør hele vejen igennem. Stor tak til alle frivillige.
Behandlingscenter Tjele er glade for, at kunne lægge ”hus” og i et vist omfang personale til gennemførelsen af projektet. Tjeles Venner gør et stort og værdifuldt arbejde for alkoholikere og pårørende. Projekt Aktiv Ferie er nu også blevet en del af paletten.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver aldrig publiceret eller delt med andre. Påkrævede felter er markeret med *