Pårørende til en alkoholiker

Publiceret den 09/01/12 0 Kommentarer

Orienteringsdagen og efterfølgende pårørendekursus på Orelund er et tilbud, som vi har haft stort udbytte af. Det er et tilbud, som vi varmt kan anbefale andre pårørende at deltage i.

Orienteringsdagen og de efterfølgende fire moduler har givet os en bedre forståelse og ny viden om alkoholisme samt givet os indsigt i vores egen rolle som pårørende til en alkoholiker.

Vi synes, at vi har fået nogle brugbare redskaber til et bedre samliv med en alkoholiker. Vi har også lært, hvor vigtig vores egen rolle og ansvar for vores eget liv er, og hvad vi selv kan gøre for at forbedre samlivet, efter at vores respektive ægtefæller er vendt hjem efter endt behandling.

Mange har ikke nok kendskab til alkoholisme og dets problematikker (ligesom vi ikke selv havde) og kan derfor komme til at gribe tingene uhensigtsmæssigt an, hvilket måske kan resultere i forliste familier, ægteskaber, samliv eller venskaber. Dette ville være utroligt ærgerligt og kan måske undgås, hvis man får den nødvendige viden om alkoholisme. Derfor synes vi, at det er vigtigt at gøre opmærksom på, hvor afgørende en forskel det kan være for andre pårørende at deltage i pårørendekurset.

Orelund har dygtige, kvalificerede og nærværende behandlere, som også på kurset har gjort, at vi har følt os i trygge hænder. Orelund har med deres særlige kultur også fået os til at føle os velkomne, ligesom vi har haft glæde af samværet med andre pårørende og alkoholikere.

Venlige hilsner

Ole Nielsen

Strit Baltzer-Andersen

PS: Skulle nogle pårørende have lyst til eller behov for at tale med én af de ovenstående, kan der ringes til Orelunds familieterapeut, og hun vil så formidle kontakten.
Orelunds familieterapeut Anita Olsen, tlf. 21286645. Telefontid hverdage kl. 12-13.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver aldrig publiceret eller delt med andre. Påkrævede felter er markeret med *