Differentierede grupper i alkoholbehandlingen – 2

Publiceret den 08/01/11 0 Kommentarer

Der er nu gået et par måneder, siden vi på vores afdelinger i Jylland oprettede differentierede grupper i alkoholbehandlingen for at tilgodese vores patienters forskellige behov. Som skrevet om tidligere på denne blog, har vi fem forskellige grupper i alkoholbehandlingen Tilbagefaldsgruppe; Gruppe, der skal hjem til familie; Single-gruppe; Seniorgruppe og Gruppe med stoffer og medicin. At have fem forskellige grupper giver en vis fleksibilitet, er der f.eks. på et givet tidspunkt ikke nogen i tilbagefaldsbehandling, vil der være en anden gruppe, man passer ind i. Vi har også set det her ved juletid, hvor der har været knap så mange i behandling. Der har antallet af grupper simpelthen kortvarigt været skåret ned.

Men efter et par måneder er det tid til en første evaluering. Hvordan er det så gået? Sagt uden overdrivelse, er det gået over al forventning. Tilmed udeblev den forventede forvirring, da vi startede. Alle er meget tilfredse med to gange om ugen at deltage i undervisning/gruppeterapi, der er målrettet den enkeltes situation. Der udtrykkes også stor tilfredshed over, at det er muligt at deltage i mere end én gruppe med udbytte i løbet af en behandling. Vores patienter viser stort engagement og aktivitet i grupperne, så det er en fornøjelse at komme ind som rådgiver. Også personalet er glade for tiltaget, der muliggør undervisning af langt mere målrettet karakter.
Ingen tvivl, differentieret undervisning er kommet for at blive – opgaven er at sikre, at det hele tiden tilpasses de problemstillinger, vores patienter i alkoholbehandling står overfor.

Skrevet af: Ingeborg

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver aldrig publiceret eller delt med andre. Påkrævede felter er markeret med *