Orienteringsdag – en del af Familiebehandlingen på Behandlingscenter Tjele

Publiceret den 15/12/10 2 Kommentarer

Orienteringsdag for pårørendeDet er årstiden for tilbageblik. På et hyggeligt samvær en kold december aften med de fire engagerede par, der tegner Behandlingscenter Tjeles ”Orienteringsdag, ” blev der gjort status.  2010 har været et godt for centrets familiebehandling. Der har været særdeles stor tilslutning til de fire moduler, der tilsammen udgør familiebehandlingen.

Orienteringsdag – en del af Familiebehandlingen afholdes hver 14. dag året rundt og altid på en søndag. Vi er meget glade for, det store engagement samt den store professionalisme og dygtighed de fire frivillige par – den ene del af hvert par er medafhængig, den anden ædru alkoholiker – viser i forbindelse med afviklingen af disse Orienteringsdage. I år har ikke mindre end 392 pårørende fordelt på 174 alkoholikere i behandling deltaget i en Orienteringsdag. Det betyder, at ca. 70 % af de alkoholikere, der er i primærbehandling, har pårørende, der deltager i familiebehandlingen.
De frivillige par, der afholder Orienteringsdag, har naturligvis hver deres måde at køre en søndag på, men der ligger et fast materiale, der gennemgås alle søndage. Dette materiale kan vi ikke undvære, men det allervigtigste er dog den villighed og lyst til at dele erfaring, styrke og håb som vores team omkring søndage både udstråler og formidler.

Vi modtager til stadighed flotte tilbagemeldinger fra søndagene både fra de pårørende, der har deltaget og fra de alkoholikere, der er i behandling. Viden er uvurderlig for begge parter, og Orienteringsdagene hjælper til at skabe forståelse og en fælles platform. De pårørende, der deltager, føler, at de bliver mødt og bliver taget alvorligt.

Orienteringsdagen danner basis for de videre familiebehandling, der forestås af en psykolog, der også er voksen barn af en alkoholiker. Modul 2 og 3 foregår over to onsdag aftener og modul 4, der er et to-dages internatkursus. Også på disse tre moduler har der været mange deltagere i løbet af 2010. Faktisk så mange, at vi i et par tilfælde har været nødt til at dublere det to-dages internatkursus.

Ingen alkoholbehandling uden familiebehandling har været Behandlingscenter Tjeles koncept gennem det meste af vores 20-årige historie. Ligesom alkoholikeren har brug for hjælp til sit problem, har de pårørende også brug for hjælp til deres. Mange pårørende har følt sig forkerte og anderledes og har ingen steder haft at gå hen med deres tanker og følelser. I familiebehandlingen møder de både vores frivillige teams, professionelle, men ikke mindst møder de hinanden og opdager, at de ikke er alene.

Skrevet af: Ingeborg Rasmussen

2 kommentarer

 1. Gitte Conradsen siger:
  Wednesday, December 15, 2010 at 8:30pm

  Jeg har haft stor glæde af familiebehandlingen. Det har givet meget større forståelse for misbruget og har givet mig større ro i sindet :-) Ligeledes har det været så dejligt at være sammen med ligestillede og høre deres historier. Samme opfattelse har min mand, datter og svigerdatter som også har deltaget.

  Skriv svar

  • Ingeborg siger:
   Monday, December 20, 2010 at 9:43am

   Tak for din kommentar, der så tydeligt viser, hvor godt og hvor vigtigt det er for alle, at de pårørende også tager imod familietilbuddene, når et familiemedlem er i alkoholbehandling.

   Skriv svar

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver aldrig publiceret eller delt med andre. Påkrævede felter er markeret med *