Differentieret undervisning i alkoholbehandlingen – 1

Publiceret den 30/10/10 1 Kommentar

Behandlingscenter TjeleDet har været talt om i flere år, det blev også lagt i rammer for flere år siden, men først nu er tiden moden til at sætte skibet i søen – DIFFERENTIERET UNDERVISNING. Der har været skepsis, for der nu en vis tryghed ved det kendte, og der har været entusiasme, for det er spændende og udfordrende at være en del af noget nyt.

Men altså, hvorfor så differentieret undervisning? Alkoholikere i alkoholbehandlingen er jo forskellige, ganske som alle andre, nogle er i tilbagefaldsbehandling, nogle skal hjem til en singletilværelse, nogle skal hjem til familie, nogle har medicin og stoffer som deres største problem og atter nogle, mange af dem seniorer, er i en fase af livet,hvor man holder op på arbejdsmarkedet etc. Alle disse mange forskellige deltager fremover på Behandlingscenter Tjele i den gruppe, de passer bedst ind i. To ugentlige formiddage er der undervisning/gruppeterapi tilpasset de ovennævnte grupper. Den øvrige del af tiden i behandlingen er kortene blandet nogenlunde, som de plejer at være.

Deltagerne i de nye grupper kommer fra både Langsødal, Søgården, Vingehus og Holmehus.

Bliver det mon forvirrende? Det gør det sikkert lidt i starten. Nu vil der ikke længere bare være to grupper at forholde sig til og holde styr på, nu er der mange flere. Der skal sikkert også foretages visse justeringer undervejs, men det kommer til at blive godt.

Da det nye tiltag blev præsenteret for hele gruppen i behandling, blev det taget rigtigt godt imod – langt de fleste var meget positive og syntes, det lød både godt og spændende.

Så med den velvillige indstilling fra alle sider bliver det godt at komme i gang.

Af: Ingeborg Rasmussen

1 kommentar

  1. Birgit siger:
    Saturday, October 30, 2010 at 7:31pm

    Sejt, Ingeborg. Jeg glæder mig til at komme igang.

    Skriv svar

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver aldrig publiceret eller delt med andre. Påkrævede felter er markeret med *